Vaksinohen ne Fier 8326 persona, sa 8% e vaksinimin ne shkalle...

Vaksinohen ne Fier 8326 persona, sa 8% e vaksinimin ne shkalle kombetare

256
SHPËRNDAJE

Vijon procesi i vaksinimit ne Fier, Patos e Roskovec. Deri tani jane kryer vaksinimet per 8326 mjek,infermier , mesues si dhe te moshuar te cilat perbejne gati 8% te numrit total te vaksinimeve ne shkalle kombetare. Drejtuesja e Njesise Vendore te Kujdesit Shendetesor ne Fier Mirela Mitri eshte shprehur se vaksinimi po ecen me ritme te shpejta per te gjitha kategorite e percaktuara sipas planifikimit nga MSH dhe ISHP.Ne ditet ne vijim pritet qe ne qendren Fier te ngrihen dy cadra ku do te kryhet vaksinimi i popullates sipas planifikimit .Per Drejtuesen e NJESISE Vendore te Kujdesit Shendetesor ne Fier ka nje interesim te madh nga ana e te moshuarve per kryerjen e vaksines nderkohe qe nuk eshte konstatuar asnje rast te shfaqjes se efekteve anesore tek te moshuar apo mesues nga vaksinat AstraZeneca, Sinovac apo Sputnik. Ka nje interesim edhe te mesuesve te cilet refuzuan me pare vaksinen duke larguar dyshimet per efektet amesore te perfolura ne rrjetet sociale

S'KA KOMENTE