Vaksinohen mbi 80% e mesuesve dhe bluzave te bardha ne Fier

Vaksinohen mbi 80% e mesuesve dhe bluzave te bardha ne Fier

94
SHPËRNDAJE

Vaksinimi ne Fier per bluzat e bardha edhe pse ende nuk eshte nje detyrim ka arritur nivele te larta.Sipas Drejtueses se Njesise Vendore te Kujdesit Shendetesor ne Fier Mirela Mitre deri tani ne rrethin Fier jane kryer ne total per popullaten 105 mije 148 vaksinime.

Jane vaksinuar 1534 mesues nga 1850 qe eshte numri i peegjithshem i stafit pedagogjik ne rrethin Fier nderkohe qe ne bluzat e bardha jane 1500 staf mjekesor dhe jane vaksinuar 1175 .

Megjithe rritjen e ndergjegjesimit per berjen e vaksines ne Fier , shifrat e infektimeve jane te larta duke e renditur Fierin pas Tiranes . Deri tani numri i infektimeve per Fierin shkon ne 1153 infektimesh ku vetem ne 24 oret e fundit jane rregjistruar 75 raste.

Pamvaresishte shifrave te mesiperme vijon procesi i vaksinimit per te gjitha kategorite ku edhe muaji shtator eshte i hapur per marrjen e vaksines

Vijon ne te gjithe qendrat shendetesore vaksinimi nderkohe qe nuk ka mungesa me vaksina

S'KA KOMENTE