Vaji i ullirit prodhuar ne Fier e Mallakastres eksportohet deri...

Vaji i ullirit prodhuar ne Fier e Mallakastres eksportohet deri ne Azi

1517
SHPËRNDAJE

Rritet interesi i fermereve per shtimin e rrenjeve me ullinj.Edhe kete vit ne Fier dhe Mallakaster fondi i pemes se ullirit eshte rritur me 160 mije ullinj te mbjelle me shume.Ky interesim per rritjen e ullirit dhe prodhimin e vajit te ullirit siguron per fermeret e zonave te Fierit dhe Mallakaster perfitime monetare nga tregetimi ne tregun vendas dhe te huaj.

Ne rrethet Fier e Mallakaster kultivohen gati 2 milion rrenje ullinj nga te cilat 1 milion e 500 mije rrenje ne prodhim parashikohet te merren 18 mije e 600 ton ullinj kokerr nga te cilat 1500 per perdorim tavoline dhe 16 mije e 500 ton shkon per vaj.

Ne Fier e Mallakaster jane 65 fabrika dhe punishte  te perpunimit te vajit te ullirit.
10% e prodhimit te vajit te ullirit te Fierit e Mallakatres eksportohen deri ne lindjen e larget ne Kine

S'KA KOMENTE