Universiteti i Kalifornise porosit 20 autobusa elektrike

Universiteti i Kalifornise porosit 20 autobusa elektrike

44
SHPËRNDAJE

Universiteti i Kalifornisë Irvine është do të blejë 20 autobusë plotësisht elektrikë për transportin e studentëve të tij.

Kjo është një arritje shumë e madhe për një institucion të vetëm dhe shënon një tjetër vend, ku konsumi i gazit apo bezinës është eleminuar plotësisht. Gjithashtu vlen të theksohet se ky veprim u miratua direkt nga studentët , pavarësisht nga një rritje modeste fillestare e kostove (rreth 40 dollarë më shumë për çdo student).

Zyrtarët thonë se UCI është kampusi i parë, që ka hequr të gjithë autobuzat me naftë dhe i ka zëvendësuar me elektrikë, duke shmangur emetimin e lëndëve të dëmshme.

Tracy La, president i Studentëve të UCI tha: “Unë shpresoj që edhe pjesa tjetër e vendit të ndjekë shembullin tonë. Shpresoj që edhe kolegjet dhe universitetet e tjera ta bëjnë këtë.” Autobuzat janë planifikuar të jenë në përdorim në kampus duke filluar këtë verë.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.