Televizionet e se ardhmes, kamerat me 16 lente

Televizionet e se ardhmes, kamerat me 16 lente

23
SHPËRNDAJE

Zhvillimi i teknologjive të reja do te mundesije përdorimin e 3D- se në rrjet dhe në televizion.

Është ekipi i Profesor Philippe BEKAERT, Universiteti i Hasselt, në krye të projektit “20203D Media”, i financuar nga Bashkimi Evropian.

Pajisja e re ka një kamera që mund të ofrojë vizion omnidirectional te nje ngjarje.

Ky përdorues mund ta ndjeke programin në një dritare të klikueshme online ose në një ekran te madh dhe telakuar.

“Zgjidhja është në software,” thotë profesori Bekaert “Kjo ju lejon ti bëni të gjitha këto në çdo kompjuter dhe ne ata me procesor më pak të fuqishëm”

Projekti Europian ka zhvilluar një mënyrë të re për të regjistruar ndeshjet sportive.

Kjo është në sajë të një kamere speciale, te pajisur me 16 lente, të cilat mund të tregojnë një fushë të tërë të futbollit në një imazh shume dimensional në HD.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.