Solar Express, treni qe mund te coje njeriun ne Mars ne vetem...

Solar Express, treni qe mund te coje njeriun ne Mars ne vetem 37 ore

67
SHPËRNDAJE

Ai është shumë i shpejtë dhe mund të transportojë në Mars njerëz dhe materiale për vetëm disa orë.

I quajtur “Solar Express”, ai është përcaktuar si një ‘tren hapësire’, shpejtësia e të cilit arrin në 3,000km /s. “Solar Express” është një seri cilindrash të lidhur. Çdo cilindër do të ketë një gjatësi prej të paktën 50 metra dhe një tren do të përbëhet nga gjashtë prej tyre të vendosur në një vijë të drejtë.

Këta cilindra do të ndahen në katër paltformat e ngarkesave dhe mund të shkëmbehen në fluturim me ndihmën e robotëve të mirëmbajtjes. Uji i mbledhur nga kometat apo hënat e vogla do të përdoren për njerëzit që jetojnë në tren dhe  transportohen në stacionet e tjera.

Koha e udhëtimit në hapësirë:

1. Nga Toka në Hënë (384,472.28 km) 2.13 minuta

2. Nga Toka në Diell (152 milionë km) 14.07 orë

3. Nga Toka në Venus (261 milionë kilometra) 24.17 orë

4. Nga Toka në Mars (401 milion km) 37.13 orë

5. Nga Toka në Neptun (4.7 bilion km) 18.13 ditë

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.