Smartphon qe perdor driten e diellit per tu karikuar

Smartphon qe perdor driten e diellit per tu karikuar

67
SHPËRNDAJE

WYSIPS përbehet nga një xham transparent 0.55 mm i hollë, që do të thotë se telefoni ka një shtresë “fotovoltaike” të  integruar në ekran.

Ajo është e lidhur me një çip, i cili menaxhon dhe konverton energjinë diellore në fuqi, e cila mund të ruhet në baterinë e pajisjes. Energjia që absorbohet nga ekrani i telefonit, pasi është ekspozuar në dritën e diellit për 3 minuta, është e barabartë me një minutë të kohës që flasim.

Smartphoni diellor i Kyocera-s nuk varet vetëm nga rrezet e diellit për tu karikuar, por ai ka edhe baterinë tradicionale. Një mënyrë e ngjashme me mënyrën sesi makinat hibride përdorin edhe gazin edhe energjinë elektrike.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.