Shtetet amerikane qe kryesojne ne prodhimin e energjise diellore

Shtetet amerikane qe kryesojne ne prodhimin e energjise diellore

301
SHPËRNDAJE

Në SHBA ende vetëm 0.65% e energjise elektrike prodhohet  nga energjia diellore  dhe 13 % nga burime të tjera të rinovueshme. Megjithatë disa shtete aty kanë bërë përparime në këtë fushë dhe e kanë adoptuar energjinë diellore shumë më shpejt se sa të tjerët.

Në listën e mëposhtme po ju prezantojmë me 10 shtetet amerikane qe kryesojne ne prodhimin e energjise me ane te panleve diellore.  Ata janë:

1. Kaliforni  – 3,700 MW

 

2. Nju Xhersi –  1,500 MW

 

3. Arizona  – 1, 100 MW

 

4. Masaçusets – 615MW

 

5. Nju Jork – 286 MW

 

6. Nevada – 264 MW

 

7. Teksas – 218 MW

 

8. Pensilvani – 118 MW

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.