Sa do te kushtonin po ti ndertonim sot keto monumente?

Sa do te kushtonin po ti ndertonim sot keto monumente?

70
SHPËRNDAJE

Portali “HomeAdvisor” ka analizuar shtatë objekte të tilla, të cilat janë shndërruar në simbole të pazëvëndësueshme të qyteteve të ndryshme. Për të kuptuar koston e ndërtimit, “HomeAdvisor” ka marrë parasysh inflacionin, koston e punës dhe materialin që është përdorur.

Sigurisht që do të befasoheni kur të mësoni se sa do të kushtonte sot ndërtimi i këtyre monumenteve.

1. Big Ben, Londër

Koha që morri për tu ndërtuar: 1 muaj

Kostoja origjinale: 392 000 dollarë

Sa do të kushtonte sot: 222 000 dollarë

 

2. Statuja e lirisë

Koha që morri për tu ndërtuar: 9 vjet

Kostoja origjinale: më shumë se 10 milion dollarë

Sa do të kushtonte sot: 1,283, 000 dollarë

 

3. Statuja në Brazil “Christ the Redeemer” 

Koha që morri për tu ndërtuar: 5 vjet

Kostoja origjinale: 250,000 dollarë

Sa do të kushtonte sot: 1,456, 000 dollarë

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.