OpenCellular

OpenCellular

80
SHPËRNDAJE

Më shumë se 4 miliard njerëz në botë nuk kanë akses në internet, por Mark Zuckerberg dëshiron ta ndryshojë këtë.

E quajtur Open Cellular, ajo është një platformë e projektuar nga Facebook  me qëllim që të ofrojë internet edhe për zonat më të tjella të botës. Kjo paisje është afërsisht në madhësinë e një kutie këpucësh dhe ajo mund tu mundësojë akses në internet rreth 1.500 njerëzve në një largësi prej 10 kilometrash, me një seri opsionesh të lidhjes, duke përfshirë shërbimet ëireless dhe çdo gjë nga 2G në LTE.

Versioni fillestar i kësaj platforme do të jetë në dispozicion në verë dhe tani Facebook është duke testuar atë në selinë e tij. Sipas Zuckerberg, OpenCellular është një tjetër hap për të siguruar një lidhje interneti më të mirë dhe më të përballueshme.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.