Nje qytet ekologjik per te perballuar ndryshimet klimatike

Nje qytet ekologjik per te perballuar ndryshimet klimatike

67
SHPËRNDAJE

Firmat arkitektonike “Kohn Pedersen Fox Associates” dhe “Leslie E. Robertson Associates” propozuan ndërtimin e një qyteti ekologjik në Tokio.

Ai do të ndërtohet mbi një infrastrukturë elastike, e cila mund të përballojë rreziqet, që mund të vijnë nga uji dhe njëkohësisht të shfrytëzojë lloje të ndryshme të energjisë së rinovueshme (përfshirë edhe energjinë kinetike nga trenat).

Ky projekt madje parashikon edhe përdorimin e sistemit të transportit Hyperloop të Elon Musk. Propozimi përfshin një infrastrukturë bregdetare mbrojtëse, e cila vepron si një amortizator si edhe një grumbull ishujsh, ku mund të strehoen rreth 500 000 njerëz

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.