Leka, roboti qe ndihmon femijet me autizem

Leka, roboti qe ndihmon femijet me autizem

861
SHPËRNDAJE

Kohët e fundit, një kompani në Francë ka krijuar një lodër të veçantë vetëm për fëmijët me autizëm. 

Roboti i quajtur “Leka” është një lodër “inteligjente”, interaktive dhe multi-ndijore e projektuar për të rritur aftësitë emocionale dhe njohëse, si edhe për të inkurajuar autonominë e tyre.

Leka është një robot në formë topi, me një fytyrë dixhitale dhe që ndërvepron drejtpërdrejt me fëmijët. Ai është më i vogël se një top futbolli dhe lëviz në mënyrë të pavarur.

Prindërit e fëmijëve, që kanë eksperimentuar me Lek-ën thonë se ata shohin një përmirësim të menjëhershëm në gjendjen shpirtërore të fëmijës së tyre, po ashtu edhe në aftësitë komunikative të tyre.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.