Kompjuteret e se ardhmes mund te monitorojne, ruajne dhe fshijne mendimet tona

Kompjuteret e se ardhmes mund te monitorojne, ruajne dhe fshijne mendimet tona

59
SHPËRNDAJE

Përparimet në neuroteknologji, të tilla si imazh i sofistikuar i trurit dhe zhvillimi i bashkëveprimit tru-kompjuter, kanë çuar në këto teknologji duke u larguar nga një mjedis klinik dhe në fushën e konsumatorit.

Ndërsa këto përparime mund të jenë të dobishme për individët dhe shoqërinë, ekziston rreziku që teknologjia të keqpërdoret. Kjo mund të krijojë kërcënime të pashembullta për lirinë tonë personale, thanë hulumtuesit.

Në të ardhmen, një bashkëveprim kompjuter-tru që përdoret për të kontrolluar teknologjinë e konsumit, mund t’i vërë përdoruesit në rrezik të dëmtimeve fizike dhe psikologjike të shkaktuara nga një sulm i palës së tretë në teknologji.

Ekzistojnë gjithashtu shqetësime etike dhe ligjore për mbrojtjen e të dhënave të krijuara nga këto pajisje që duhet të merren parasysh.

Ligjet ndërkombëtare për të drejtat e njeriut nuk përmendin në mënyrë të veçantë neuroshkencën, edhe pse përparimet në biomjeksi janë ndërthurur me ligje, të tilla si ato që kanë të bëjnë me të dhënat gjenetike të njerëzve.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.