10 ndertesat me te mira ne bote

10 ndertesat me te mira ne bote

912
SHPËRNDAJE

Që në kohët e hershme njerëzit kanë ndërtuar struktura të ndryshme ku të jetonin, të punonin dhe të argëtoheshin.

Arkitektura është arti dhe shkenca e projektimit të ndertesave. Ajo ndikon si në aspektin e funksionalitetit, ashtu edhe në atë estetik të shoqërisë

Nga Singapori ne Nju Jork, këto janë ndërtesat më të mira të ndërtuara së fundmi sipas RIBA-S (The Royal Institute of British Architects).

 

1. Qendra kulturore “The Heydar Aliyev”, Azerbajxhan, dizenjuar nga Zaha Hadid 

2. Hoteli “Parkroyal”,  Singapor, dizenjuar nga “WOHA Architects” 

3. Fakulteti për studime islamike në Doha, Katar, dizenjuar nga “Mangera Yvars Architects” 

4. Kompleks me 960 apartamente “Sky Terrace”, Singapor, dizenjuar nga “SCDA Architects” 

5. Shtëpia e kulturës “Rozet”, Hollandë, dizenjuar nga “Neutelings Riedijk Architects” 

6. Shtëpia “Tula”, Kanada, dizenjuar nga “Patkau Architects” 

7. Xhamia “Sankaclar”, Turqi, dizenjuar nga “Emre Arolat Architects” 

8. Kopshti për fëmijë “The Farming”, Vietnam, dizenjuar nga “Vo Trong Nghia Architects” 

9. Biblioteka prej  graniti “DLR Lexicon”, Irlandë, dizenjuar nga “Carr Cotter & Naessens” 

10. Muzeu i artit “Saint Louis”, Misuri, dizenjuar nga David Chipperfield 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.