Zagrebi mirëpret takimin e Komuniteteve Islame të Evropës

Zagrebi mirëpret takimin e Komuniteteve Islame të Evropës

38
SHPËRNDAJE

Takimi i Komuniteteve Islame të Evropës, që organizohet me rastin e 100-vjetorit të pranimit të fesë islame si fe e barabartë me fetë tjera zyrtare të Kroacisë, filloi sot me punime në kryeqytetin Zagreb.

Në aktivitetin e organizuar në Qendrën Islame të Zagrebit me temë “Myslimanët në Evropë-Trashëgimia dhe e Ardhmja”, krahas kreut të Entit të Çështjeve Fetare të Turqisë, Mehmet Gormez marrin pjesë liderët fetarë, myfti dhe dijetarët islam të vendeve të Ballkanit, Evropës dhe vendeve Arabe.

Kryetari i Meshihatit të Bashkësisë Islame të Kroacisë dhe njëkohësisht myftiu i Zagrebit, Aziz Hasanoviç në fjalën e tij të hapjes tha se me anë të këtij aktiviteti të organizuar me rastin e 100-vjetorit të pranimit të fesë islame si fe e barabartë me fetë tjera zyrtare të Kroacisë dhe për shkak të luftërave në vazhdim dhe rritjes së islamofobisë, shprehën dëshirën për të mbledhur në një vend liderët fetarë nga vendet e ndryshme.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.