Vazhdon rritja e temperaturave në atmosferë

Vazhdon rritja e temperaturave në atmosferë

39
SHPËRNDAJE

Sipas të dhënave të instituteve meteorologjike në pika të ndryshme të globit, rritja e temperaturave në botë vazhdon.

Sipas të dhënave nga Drejtoria e Përgjithshme turke e Meteorologjisë, temperatura mesatare e globit që nga shekulli XIX ka shënuar rritje deri në 1,5 gradë Celsius.

Ndryshimi në sistemin klimatik u përshpejtua veçanërisht pas vitit 1950.

Që nga vitit 1880 atmosfera është ngrohur për 0,85 gradë Celsius.

Në periudhën 1983-2012 në Hemisferën Veriore, ishin 30 vitet më të ngrohta në 1 400 vitet e fundit.

Që nga viti 1880 kur filluan regjistrimet, viti 2014 ishte viti më i ngrohtë në sipërfaqen e Tokës dhe atë oqeanike.

Temperatura mesatare vjetore në këtë vit ka thyer rekord duke e tejkaluar për 0,69 gradë temperaturën mesatare të shekullit XX prej 13,9 gradë, dhe temperaturën mesatare të periudhës më të ngrohtë, atë 2005-2010, për 0,04 gradë.

Ndërkohë, viti i kaluar gjithashtu e tejkaloi atë pararendësin, duke u bërë kështu viti më i ngrohtë.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.