Situata e përmbytjeve në Poliçan

 Situata e përmbytjeve në Poliçan

26
SHPËRNDAJE

Dalja nga shtrati e lumit Osum, shkaktoi përmbytjen e rreth 31 hektarë toke në Poliçan, në fshatrat Mbrakull, Fushë-Peshtan, Bregas Vodicë, prej të cilave 25 hektare tokë gjendjen ende nën ujë. Prurjet e dendura të lumit kanë shkaktuar përmbytje në stacionin e pompimit të fshatiti Mbrakull, duke e dëmtuar dhe nxjerrë jashtë funksionit. Situata paraqitej problematike në fshatrat Fushë-Peshtan dhe Tozhar, pasi në këto fshatra u dëmtuan tërësisht urat pasarel që lidhin fshatrat me pjesën tjetër.


Falë ndërhyrjes së menjëherëshme është bërë e mundur pastrimi nga rrëshkitjet e masivëve të dherave dhe stabilizimi i aksit nacional Poliçan-Mbarkull, është ndërhyrë për riparimin e staciont të pompimit në fshatin Mbrakull si dhe është riparuar tërësisht ura e fshatit Tozhar duke e kthyer në funksionalitet për banorët. Nga grupet në terren nuk ka raportime për dëme të gjesë së gjallë dhe dëme në njerëz!

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.