Sipërmarrjet kineze në Shqipëri zene vendin e dyte

Sipërmarrjet kineze në Shqipëri zene vendin e dyte

45
SHPËRNDAJE

Sot, në ambientet e AIDA-s, u zhvillua takimi ndërmjet përfaqësuesve të AIDA-s dhe një delegacioni kinez të kryesuar nga ambasadorja kineze në Tiranë Znj. Jiang YU, dhe funksionarë të tjerë tregtarë të ambasadës.

Sipas të dhënave të fundit statistikore, Kina pozicionohet si partneri i dytë tregtar i Shqipërisë. Shkëmbimi tregtar me Kinën ka arritur peshë të konsiderueshme duke zënë rreth 7,1%  të totalit të shkëmbimeve tregtare në muajin Shkurt 2016.

Mesazhi që përcolli ky takim nënvizoi edhe njëherë faktin që Shqipëria shihet si një partneri rëndësishëm ekonomik në rajon, dhe se ajo mund të shërbejë për të gjitha sipërmarrjet kineze për t’u zgjeruar jo vetën brenda territorit, por në gjithë rajonin e Ballkanit dhe me gjerë.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.