Pas shume vitesh nis puna per pastrimin e sistemit vadites ne Roskovec

Pas shume vitesh nis puna per pastrimin e sistemit vadites ne Roskovec

231
SHPËRNDAJE

Bashkia Roskovec ka nisur punen per pastrimin e rrjetit kullues dhe vadites. Pas dekadash te mungeses se nderhyrjes dhe pastrimit te rrjetit vadites me ne fund eshte ndier edhe nderhyrja e pushtetit vendor.per kryetaren e bashkise roskovev Majlinda Bufi sistemi i vaditjes eshte nje faktor i rendesishem ne prodhimin bujqesor . Per kete qellim Bashkia Roskovev ka financuar rreth 19 milion leke te reja ne pastrimin e sistemit te kanaleve vaditese si dhe te instalimit te pompave.Rreth 9 km kanale do te pastrohen dhe do jene gati per sezonin e veres dhe ne ndihme te fermreve per vaditje Administrator i njesise Kuman Riza Dyli ,eshte shprehur se deri tani ne kete njesi administrative jane pastruar rreth 1,5 km kanale vaditese ndersa vazhdon puna per te realizuar te gjithe sistemin e planifikuar prej 5 km. Sistemi i kanaleve vaditese ne keto vite ka qene pothuajse inegzistent per arsye te bllokimit te tyre nga mbetjet urbane apo mbetje organike te kafsheve qe hidhen nga vet fermeret

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.