Mbahet samiti 10 trilionë dollarësh

Mbahet samiti 10 trilionë dollarësh

49
SHPËRNDAJE

Prodhimi i Brendshëm Bruto i 57 vendeve anëtare të Organizatës që marrin pjesë në samitin e Stambollit është 10 trilionë dollarë dhe përbën 11% të të ardhurave të botës.

Në Stamboll mbahet Samiti i 13-të i Organizatës së Bashkëpunimit Islamik (OBI). Prodhimi i Brendshëm Bruto i 57 vendeve anëtare të Organizatës që marrin pjesë në këtë samit është 10 trilionë dollarë dhe përbën 11% të të ardhurave të botës.

Vëllimi i tregtisë së jashtme të vendeve pjesëmarrëse në Samitin Islamik është 4,2 trilionë dollarë dhe korrespondon me 22% të tregtisë botërore me vlerë totale 18,7 trilionë dollarë. Sipas të dhënave të Komitetit të Përhershëm për Bashkëpunimin Ekonomik dhe Tregtar të Organizatës së Vendeve Islame (COMCEC) për vitin 2014 vëllimi tregtar i 57 vendeve arrin në 2,1 trilionë dollarë.

Ndërsa tregtia që vendet e Organizatës së Bashkëpunimit Islamik bëjnë ndërmjet tyre në vitin 2014 është realizuar në shifrën e 393 miliardë dollarëve. Vendet që kanë shkëmbimet më të shumta tregtare ndërmjet tyre janë Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA), Turqia, Arabia Saudite, Irani, Indonezia dhe Malajzia

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.