Jashte qarkullimit  automjetet nen “euro 5”

Jashte qarkullimit  automjetet nen “euro 5”

83
SHPËRNDAJE

Nga 1 janari 2017, do të ndalohet importi i mjeteve që nuk plotësojnë standardin euro 5 të shkarkimit të gazrave.
Ndërkohë që mjetet që janë aktualisht në qarkullim, do të detyrohen të përmbushin të paktën standardin Euro 3.
Të dyja nismat vijnë përmes dy projektvendimeve të Ministrisë së Mjedisit, të cilat kanë synim përafrimin e normave të ndotjes me ato të Bashkimit Evropian.
Zotëruesit e mjeteve të prodhuara përpara vitit 2000 do të detyrohen të marrin masat përkatëse që të ulin normat e ndotjes.
Projektvendimi parashikon 1 korrikun si afatin e fundit për të përmirësuar normat e ndotjes, ndërkohë që kostot do të pëballohen nga vetë përballuesit e mjeteve.
Sa për mjetet e importit, do të jetë administrata tatimore përgjegjëse që në territorin shqiptar të mos futen më makina të prodhuara përpara vitit 2010, dhe me normë ndotje Euro 5.
Në rastet kur doganat nuk do jenë në gjendje të verifikojnë nëse mjeti i përket kategorisë së ndotjes Euro 5, vlerësimi doi të kryhet nga Qendra e Kontrollit Teknik, e liçencuar nga Ministria e Transporteve.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.