Ky sistem nentokesor do te mbroje Tokion nga permbytjet

Ky sistem nentokesor do te mbroje Tokion nga permbytjet

63
SHPËRNDAJE

Projekti u ndërmor nga qeveria japoneze dhe mbikëqyret nga “Instituti japonez i Kanalizimeve, Inxhinierisë e Teknologjisë.” Objekti është në gjendje të përballojnë një përmbytje historike, atë lloj që vjen vetëm një herë në 200 vjet. Tokio ka një terren mjaft të ulët dhe si rezultat është vazhdimisht i rrezikuar nga përmbytjet. Tunelet janë mbi 100 km të gjatë. Rezervuari kryesor i njohur si “Tempulli Nëntokësor”, është 25 metër i lartë dhe 176 metër i gjatë. Secila nga 59 shtyllat e këtij “tempulli”, është  19.8 metër e gjatë dhe peshon 500 ton.

Sistemi gjigand i kullimit mund të pompojë mbi 200 ton ujë për sekondë. Pompat që shtyjnë ujin nëpër këto tunele janë pabesueshmërisht të mëdha dhe janë ndërtuar nga pompat e raketave. Ky sistem nëntokësor shërben si një tërheqje turistike gjatë sezonit të thatë.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.