Kina, partneri i dytë tregtar

Kina, partneri i dytë tregtar

36
SHPËRNDAJE

Shkëmbimi tregtar me Kinën vitet e fundit ka arritur peshë të konsiderueshme duke zënë 7,7 % të totalit të shkëmbimeve tregtare në muajin mars.

Të dhënat e fundit të Institutit të Statistikave tregojnë të pozicionuar Kinën si partnerin e dytë tregtar. Tregtia është e orientuar më shumë drejt importeve. Mallrat kineze duket se po preferohen në tregun shqiptar për shkak të çmimit të ulët të tyre.

Nga Kina importohen makineri, pajisje, pjesë këmbimi, materiale ndërtimi, metale, si dhe tekstile dhe kërpucë. Ndërsa eksportohen kryesisht minerale. Ndërkaq marrëdhëniet ekonomike mes dy vendeve pritet të intensifikohen më tej.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.