Singapori do te testoje autobusat autonome

Singapori do te testoje autobusat autonome

96
SHPËRNDAJE

Së shpejti aty do të testohen autobusat autonomë. Singapori ka disa arsye për ta bërë këtë, duke përfshirë: Përmirësimin e sigurisë rrugore, nxitjen e banorëve që të përdorin mjetet e transportit publik, përmirësimin e trafikut, uljen e ndotjes etj.

Autoriteti i Transportit shpreson që të pajisë përfundimisht me sensorë edhe autobusat eksiztues dhe të zhvillojë një sistem autonom, i cili mund të manovrojë trafikun e Singaporit dhe kushteve të klimës.

Ende nuk është caktuar se kur do të testohen këta autobusa, por kur të jenë gati ata do të udhëtojnë nga Universiteti i Teknologjisë Nanyang deri pranë stacionit Pioneer MRT.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.