NASA i jep fund hipotezes mbi planetin Nibiru

NASA i jep fund hipotezes mbi planetin Nibiru

80
SHPËRNDAJE

Ka shumë njerëz në botë që thonë se Nibiru është planeti i dymbëdhjetë i Sistemit Diellor, i cili ka një orbitë eliptike që i afrohet Tokës çdo 3.600 vjet dhe që më 23 shtator 2017 do të vijë aq afër nesh sa do të godasë planetin dhe do ta shkatërrojë, duke sjellë Apokalipsin.

Edhe pse kjo teori ka qarkulluar në rrjet për një kohë të gjatë, ai rifitoi forcën këtë vit me botimin e librit “Planet X – Arritja 2017” nga numerologu kristian David Meade.

Meade thotë se me kërkimin shkencor dhe analizën e hollësishme të Biblës, së bashku me të dhëna të qarta të eklipsit të fundit diellor, është e padiskutueshme që Nibiru do të godasë planetin tonë këtë të shtunë.

Megjithatë, kjo nuk është hera e parë që ky planet nuk arrin ta bëjë këtë.

Për shkak se komplotistët kishin parashikuar tashmë në 2003 se planeti do të përplasej me tokën duke shkaktuar katastrofa të mëdha, të cilat padyshim nuk kanë ndodhur. Dhe kur asgjë nuk ndodhi, ata i riinterpretuan sinjalet e tyre dhe vendosën që fundi i ri i botës do të ishte në vitin 2012.

Asgjë nuk ndodhi përsëri, sa ata madje bënë një film për të dokumentuar katastrofën, kështu që fundi i botës riprodhohet për 2017.

Por, si u përgjigj NASA sot?

Është një mashtrim në Internet. Shkurt, thjeshtë dhe saktë! Nëse Nibiru ose Planet X do të ekzistonte dhe ai u drejtua për në Tokë, astronomët do ta ndiqnin atë për të paktën dekadën e fundit dhe tani do të ishte e dukshme për syrin e lirë. Natyrisht, nuk ekziston”.

Në fakt, në qoftë se planeti do të ishte i vërtetë, jo vetëm astronomët mund ta shihnin përmes teleskopëve të tyre, por çdokush do të mund ta vëzhgonte thjesht duke shikuar lart në qiell (pasi do dukej si një hënë e dytë). Dhe siç mund ta shihni nëse dilni jashtë dhomave tuaja, ka vetëm një hënë atje lart.

Edhe pse, natyrisht, komplotistët kanë një shpjegim se pse planeti nuk është parë në këtë fazë: Disa thonë se kjo është për shkak se ai është e fshehur prapa diellit e mund të shihet vetëm nga Poli i Jugut.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.