Kujdes nëse keni foto të tilla në rrjetet sociale

Kujdes nëse keni foto të tilla në rrjetet sociale

57
SHPËRNDAJE

Prej disa vitesh selfiet janë bërë shumë të popullarizuara, janë thjesht diçka që pothuajse të gjithë me një aparat fotografik ose smartphone mund të bëjnë dhe ta shpërndajnë në rrjetet sociale.

Një nga fotot më popullore që njerëzit bëjnë është ajo e të bërit një selfie me dy gishta në formën një “V”, që në përgjithësi do të thotë dashuri dhe paqe. Por është një fakt shumë i rëndësishëm që ju duhet te merrni në konsideratë para se të bëni fotografi të këtij lloji, pasi që kjo shenjë është bërë një nga shkaqet kryesore të vjedhjes së identitetit. Pse?


Një grup i shkencëtarëve japonezë kanë gjetur se me këtë lloj të fotografive që përmbajnë shenjën “V” është e mundshme vjedhja e identitetit. Që, me përdorimin e teknologjisë tashmë kemi të dukshme gjurmë gishtash, sepse njerëzit në foto tregojnë gishtat, me anë të të cilave mund të zbulohen të dhënat personale dhe profesionale.
Nëse ju merrni një foto që tregon gishtat tuaj në më pak se 3 metra larg nga kamera, kriminelët mund të marrin informacion në lidhje me intimitetin e të dhënat tuaja, llogaritë bankare dhe të dhëna të tjera si procedurat ligjore që kërkojnë përdorimin e shenjave të gishtërinjve.
Pra, është koha që të jeni më shumë të kujdesshëm me atë që ju postoni në rrjetet sociale, pasi një foto me dy gishtat në formë “V”-je mund të rezultojë fatale për ju.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.