Kockat, materiali qe ne te ardhmen do te zevendesoje betonin dhe celikun...

Kockat, materiali qe ne te ardhmen do te zevendesoje betonin dhe celikun ne ndertim

86
SHPËRNDAJE

Sot për të ndërtuar qytetet tona ne përdorim betonin dhe çelikun, por në të ardhmen kjo mund të ndryshojë.

Sipas shkencëtarëve qytetet e mëdha duhet të gjejnë mënyra të tjera për të përballuar popullatën gjithmonë e në rritje dhe ndërkohë të mbajnë nën kontroll emetimet e karbonit. Me mungesën e hapësirave në zonat urbane lind nevoja për ndërtimin e strukturave më të larta për të strehuar më shumë njerëz duke përdorur materiale të qëndrueshme, por jo beton dhe çelik.

Ekspertët besojnë se kjo mund të bëhet përmes përdorimit të kockave artificiale. Sipas të dhënave të këtij muaji nga Zyra Kombëtare e Statistikave në 25 vitet e ardhshme popullsia e Londrës do të rritet me 9.7 milion. Kjo do të thotë se  vendit do ti duhet të akomodojë ekuivaletin e një qyteti më të madh se sa Londra deri në 2039. Betoni dhe çeliku kanë pasur një efekt shumë të madh mbi ngrohjen globale, pasi ata janë përgjegjës për një të dhjetën e emetimeve të karbonit në mbarë botën. Para se ata të përdoren në një kantier ndërtimi, të dyja materialet duhet të përpunohen në temperatura tejet të larta, duke përdorur në këtë proces shumë energji.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.