INSTAT: Shqipëria zvogëlohet me 25 mijë banorë

INSTAT: Shqipëria zvogëlohet me 25 mijë banorë

73
SHPËRNDAJE

Zvogëlohet me 26 mijë banorë popullsia shqiptare në 5 vitet e fundit. Të dhënat e INSTAT tregojnë se në periudhën 2012-2017 ka pasur një pakësim të popullsisë e ndikuar nga ulja e lindjeve, emigracioni dhe migracioni. 

Faktorët lidhen kryesisht me pasiguritë ekonomike të cilat sjellin uljen e numrit të familjeve dhe të lindjeve.

Ulja e numrit të popullsisë është një shqetësim i ngritur edhe nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, ndërkohë që sociologët kërkojnë më shumë politika mbështetëse për krijimin e familjeve të reja por edhe për të stimuluar lindjet.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.