Hëna e plotë do të jetë më afër Tokës sot në mesnatë

Hëna e plotë do të jetë më afër Tokës sot në mesnatë

471
SHPËRNDAJE

Hëna e plotë do të jetë më afër Tokës sot në mesnatë, duke ofruar një nga spektaklet më të mira hënore në dekada.
Sonte, në mes të datës 13 dhe 14 nëntor, mund të jeni dëshmitarë të një pamjeje historike: super-Hëna më e madhe, e ndritshme dhe më e afërt me Tokën që nga viti 1948.
Termi “super-Hëna ” përkufizohet si një Hënë e plotë e cila i afron shumë orbitat hënore ndaj Tokës, ose pergjat – pika më e afërt e hënës me Tokën.
Këtë herë, Hëna do të arrijë perigjen e parë në orën 6:21 të mëngjesit, 14 nëntor, me një largësi nga Toka prej 356,508 kilometrash. Kjo distancë është matur nga qendra e të dy këtyre planetëve, Tokës dhe Hënës. Ndërsa fazën e saj të plotë, Hëna do ta arrijë pas dy orë e gjysmë, më saktësisht në ora 8:52.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.