Dizenjuesit hollandeze krijojne nje pyll lundrues

Dizenjuesit hollandeze krijojne nje pyll lundrues

62
SHPËRNDAJE

Prandaj edhe disa dizenjues hollandezë kanë krijuar një pyll lundrues për qytetin e Roterdamit. Për këtë ata u frymëzuan nga puna e skulptorit  kolumbian Jorge Bakker “In Search of Habitus“, e cila përbëhej nga një akuarium plot me pemë të vogla artificiale të vendosura në një vozë( kade, bucelë) mbi ujë.

Ekipi do të mbjellë 20 pemë dhe ti përhapë më pas ato në portin “Rijnhaven” të Roterdamit pranverën e ardhshme. Një prototip i tillë u bë në mars të vitit 2014. Me këtë projekt dizenjatorët synojnë të stimulojë popullatën për të reflektuar mbi mënyrën sesi ata ndikojnë në mjedisin rreth tyre.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.