Azilkerkuesit shqiptar ne Europe kalojne edhe Sirianet

Azilkerkuesit shqiptar ne Europe kalojne edhe Sirianet

101
SHPËRNDAJE

Azilkërkues nga Shqipëria, që shkuan përherë të parë në vendet e Evropës gjatë periudhës Prill – Qershor 2016, përbëjnë 2% të numrit të përgjithshëm të azilkërkuesve drejt Evropës.
Vendet evropiane ku azilkërkuesit shqiptarë kanë qenë ndër 3 shtetësitë me numrin më të të madh të azilkërkuesve ishin Franca (1170 azilkërkues shqiptarë; në vend të 3 tretë)), Vendet e Ulta (365 azilkërkues Shqiptarë; në vend të parë), Irlanda (40 azilkërkues; në vend të tretë), Luksemburgu (40 azilkërkues; në vend të tretë), dhe Islanda (35 azilkërkues; në vend të parë).
Islanda vazhdon të jetë vendi ku azilkërkuesit shqiptarë janë më të shumtë se nga cilado shtetësi tjetër në 3-mujorin e dytë, ashtu si edhe në 3-mujorin e parë.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.