Video/Sistemi i ujitjes ne Roskovec ne 70%

Video/Sistemi i ujitjes ne Roskovec ne 70%

151
SHPËRNDAJE

Ne keto dite te nxehta vere ujitja mbetet nje nevoje emergjente jo vetem per komunitetin por edhe bimesine dhe fruti kulturen. Ne Roskovec vetem 70% e siperfaqes se tokes bujqesore dhe te mbjellave arrihet te sigurohet ujitja. Fermeret jane shprehur se ujitja ne keto dite vere me temperatura te larta dhe thatesire eshte teper e nevojshme dhe eshte suksesi i prodhimit te tyre . 

Ata kane ndare opinione te ndryshme ne lidhje me sistemin e ujitjes duke shprehur dikush problematiken dhe mangesite por edhe cfar kerkohet.Nje fermer ka treguar se uji mungonte per disa dite per ujitje dhe vetem sot eshte bere i mundur.Kemi perfituar nga leshimi i ujit per serat , dhe po marrim ,edhe ne .

 Toka eshte zhuritur dhe duket mungesa e ujit. Une sot kam marre uje pas 20 ditesh.Nje tjeter fermer ka thene se uji ka qene problem me pare por eshte permirsuar disi ndersa nuk mungojne problemet me mundesimin e ujitjes ne cdo parcele. Uji shpesh merret nga kanalet ,nga pompat ,qe sigurohen, nga vete fermeret . 

Nderkohe keyetarja e Bashkise Roskovec Majlinda Bufi eshte shprehur se gati 70 % e siperfawes se tokes bujqesore ne kete zone arrihet te mbulohet me ujitje ndersa 30% ende vazhdon te jete ne veshtiresi si shkak i nje periudhe te gjate te mungeses se investimeve si dhe amortizimit te rrjetit te kanaleve te vaditjes.Bashkia Roskovec vetem ne dy vjet ka investuar ne zonen e Roskovecit ne dy stacione pompimi si dhe ne kanalet vadites ne vleren prej 30 miln lek te reja nga financimet e veta dhe ministrise se bujqesise. Stacionet e pompimin kane sjelle ujin ne parcelat e fermereve pas afro 25 vjet qe kishin mbetur ne thatesire .

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.