Ministrja e Inovacionit MILENA HARITO inaguron sherbimin ADISA ne FIER

Ministrja e Inovacionit MILENA HARITO inaguron sherbimin ADISA ne FIER

169
SHPËRNDAJE

Qendra e Ofrimit të Shërbimeve Publike të Integruara (ADISA), ka zgjeruar rrjetin e saj me zyrën e hapur rishtazi në FIER.Nevoja për shërbime publike të shpejta dhe transparente është gjithnjë e më shumë në rritje dhe ADISA është shembulli i duhur i plotësimit të këtyre standardeve eshte shprehur ministrja e Inovacionit Milena HARITO .

Të gjithë zyrat e ADISA janë të lidhur me 7 institucionet shtetërore që ofrojnë shërbime për qytetarin. Ky sherbim i ofron qytetarit disa sherbime (7 institucione)vetem ne kete zyre pa qene nevoja të ikin në qindra dyer e zyra. Ky sherbim i vjen ne ndihme 120 mije banoreve te FIERIT dhe une konstatoj se vetem ne nje muaj jane kryer plote 7000 (mije)aplikime cka do te thote per efikasitetin qe ka kjo zyre. 

Cdo qytetar ka pasur probleme me pare dhe pengesa qe me institucionet ndersa sot ankesat e tyre depozitohen dhe i pergjigjen qytetareve ne kohe.Nga 7000 mije aplikime pergjate nje muaji ne Fier ka pasur vetem 75 ankesa qe tregon per nr e ulet krahasuar me aplikimet dhe sherbimet qe kane marre zgjidhje nga ADISA. Edhe kreu i Bashkise Fier Armando Subashi ka vleresuar kete sherbim si nje risi jo vetem per qytetaret e Fierit por edhe si nje sherbim qe zgjidh ne kohe te shpejt kerkesat e tyre ne 7 institucione

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.