Konferenca e FAO-s

Konferenca e FAO-s

59
SHPËRNDAJE

Ky sesionin është i hapur për të gjithë vendet anëtare të FAO-s, ku bën pjesë Shqipëria vende nga Evropa dhe rajoni i Azisë Qendrore.

Ministri shqiptar i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave, Edmond Panariti, do të marrë pjesë në sesionin e 30-të të Konferencës së FAO-s për Rajonin dhe Evropën (ERC), që zhvillohet në datat 4-6 maj në Antalya, Turqi.

Tryeza e rrumbullakët ministrore ERC të mërkurën, më 4 maj, do të debatojë në Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDGs) dhe implikimet e tyre për bujqësi dhe zhvillim rural në Evropë dhe Azinë Qendrore.

Fokus i saj do të jenë objektivat strategjike të së ardhmes, me qëllim krijimin e kornize të re të organizatës në shërbim të bujqësisë. Tryeza do të evidentojë potenciale të shkëlqyer të kontributit të ndjeshëm të FAO-s në zbatimin e poitikave, duke siguruar këshilla të përgjithshme të këshillimit në zbatimin e programeve, duke mbështetur monitorimin e progresit. Dokumenti i dalë nga ky takim do të parashtrojë rekomandime dhe sugjerime për adaptimin e bujqësisë dhe të zhvillimit rural për të siguruar integrimin e objektivave të zhvillimit të qëndrueshëm.

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.