FIER :Investimet ne OSHE permirsojne furnizimin per abonentet

FIER :Investimet ne OSHE permirsojne furnizimin per abonentet

108
SHPËRNDAJE

Investimet ne rrjetin furnizues te energjise elktrike ne Fier kane rritur se tepermi cilesine e furnizimit per abonentet. Nga te dhenat e sotme mesohet se pamvaresisht motit te keq energjia elktrike nuk ka munguar jo vetem per qytetin por edhe ne fshat .

Nderkoh kane qene ne funksion te plote hidrovoret per cdo rast te perkeqesimit te motit. Rezultat i kesaj situate pozitive ne furnizimin me energji per fierit dhe veprave me rendesi ka qene jo vetem investimi ne rrjetin 20 kilovolt por edhe ne zvendesimin e tranformatoreve percjellesa ,zbara, dhe kabina elektrike si dhe remonte te nenstacioneve elktrike

Nderkohe ka perfunduar dhe edhte ne proces prove dhe kolaudimi faza e dyte e instalimit te rrjetit 20 kilovolt qe synon permiresimin e rrjetit te amortizuar dhe furnizimin normal me energji elektrike  per abonentet e fierit . Punimet per kete investim jane drejt fundit dhe jane te dukshme rezultatet dhe impakti pozitiv qe ka dhene ky investim ne Fier .  Rrjeti 20 kw  perfshin ndertimin e 96 gabinave ku 33 jane  gabina  te reja  dhe pjesa tjeter jane riokonstruksione te  gabinave ekzistueser Sipas drejtorit te OSHEE Fier Armando Zhuka   instalimi  I ketij rrjeti do te kete nje impact te madhe ne furnizimin me energji elektrike te abonenteve fierak , do te rite cilesine  e tije, nuk do te kete me nderprerje te energjise elktrike si dhe do te ulet niveli I humbjeve pasi rrjeti i meparshem daton qe ne vitin 60 dhe si I tille eshte tej I  amortizuar .  Sipas drejtorit ky loti dyte I 20 kw do  te sherbeje per 20 mije abonente .Vlera e ketij investimi  eshte rreth 420 miljone leke te reja.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.