Administrata Obama ndihmon konsumatoret per sherbimet tv

Administrata Obama ndihmon konsumatoret per sherbimet tv

46
SHPËRNDAJE
U.S. President Barack Obama speaks at the University of Chicago Law School in Chicago, Illinois, United States, April 7, 2016. REUTERS/Jim Young

Administrata Obama të premten ka ndërhyre në debatin nese do te lejoje konsumatorët të kaluojne nga televizionit i kushtueshem kabllor tek pajisjet më pak të shtrenjta, duke u bërë thirrje rregullatorëve që të vendosin një cmim reference te pranueshem per qeverisë si dhe për të rritur konkurrencën.

Konsumatorët mund të shpenzojnë gati 1,000 $ gjatë katër viteve me pagesat e rrjeteve kabllore.

Tani nepermjet nderhyrjes se qeverise ne ndihme te konsumatorëve i lejon ata të zgjedhin pajisje ose aplikacionet me te lira.

“Konkurrenca është e mirë për konsumatorët,” tha Presidenti Barack Obama në një intervistë me Yahoo Finance. “Dhe në fund të fundit është e mirë edhe për biznesin. Sa më shumë konkurrencë që ne kemi, aq më shumë shiten produktet, rriten shërbimet, dhe ka me shume risi.”

Komisioni Federal i Komunikimeve (FCC) në shkurt propozoi një rregull për të hapur konkurrencën per aparaturen set-top box me nje kosto prej 20 miliardë $.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.