Publikohet lista e shteteve ku eshte e vlefshme patenta shqiptare

Publikohet lista e shteteve ku eshte e vlefshme patenta shqiptare

239
SHPËRNDAJE

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka publikuar listën e shteteve ku janë të vlefshme patentat e lëshuara në Shqipëri falë marrëveshjeve ndërkombëtare.
Po ashtu DPSHTRR informon edhe mbi hapat që duhen ndjekur nga qytetarët për t’u pajisur me leje drejtimi ndërkombëtare.
Lejedrejtimi ndërkombëtare lëshohet nga çdo drejtori rajonale. Qytetari mund të aplikojë për lejedrejtimi ndërkombëtare në çdo drejtori rajonale, pavarësisht vendbanimit. Dokumentet që duhet të dorëzojë aplikanti janë lejedrejtimi kombëtare që verifikohet nga pranuesi, fotografi me ngjyra, 1 (një) copë, me përmasa 4 x 5 cm si dhe mandat pagesën prej 500 lekë për pajisje me lejedrejtimi ndërkombëtare.
Me dorëzimin e dokumenteve të mësipërme, qytetari pajiset me lejedrejtimi ndërkombëtare, e cila lëshohet menjëherë. Lejedrejtimi ndërkombëtare lëshohet në bazë të lejedrejtimit kombëtare. Vlefshmëria e saj është deri në datën e përfundimit të afatit të vlefshmërisë së lejedrejtimit kombëtare, por jo më shumë se 2 vjet
Lista e shteteve palë të Konventës për Trafikun Rrugor Vienë 1968, e shteteve të Bashkimit Europian, dhe e shteteve me të cilat Shqipëria ka marrëveshje dypalëshe për njohjen dhe konvertimin e lejedrejtimit.
1. Armenia 2. Austria 3. Azerbajxhani 4. Bahama 5. Bahreini 6. Bjellorusia

7. Belgjika 8 . Bosnje Hercegovina 9. Brazili 10. Bullgaria 11. Republika e Afrikës Qendrore

Kili 12. Kosta Rika 13. Bregu i Fildishtë 14. Kroacia 15. Kuba 16. Republika Çeke

17. Republika Demokratike e Kongos 18. Danimarka 19. Ekuadori 20. Estonia

21. Finlanda 22. Franca 23. Gjeorgjia 24. Gjermania 25. Gana 26. Greqia

27. Guajana 28. Selia e Shenjtë 29.Hungaria 30 Indonezia 31. Irani

32. Izraeli 33. Italia 34. Kazakistani 35. Kenia 36. Kuvajti 37.Kirgistani

38. Letonia 39. Liberia 40. Lituania 41. Luksemburgu 42.Meksika

43.Moldavia 44. Monako 45.Mongolia 46. Mali i Zi 47. Maroku

48. Hollanda 49. Nigeri 50. Norvegjia 51. Pakistan

52. Peruja 53. Filipine 54. Polonia 55. Portugalia

56. Qipro 57. Katari 58. Republika e Koresë 59. Rumania

60. Federata Ruse 61. San Marino 62. Senegali 63. Serbia

64. Sejshel 65. Sllovakia 66. Sllovenia 67. Afrika e Jugut

68. Spanja 69. Suedia 70. Zvicra 71. Taxhikistani 72. Tajlanda

73. Irlanda 74. Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë 75. Tunizia

76. Turqia 77. Turkmenistani 78. Ukraina 79.Emiratet e Bashkuara Arabe

80. Malta 81. Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe e Irlandës së Veriut

82. Uruguai 83. Uzbekistani 84. Venezuela 85. Vietnami

86. Zimbabve 87. Kosova

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.