Sulmohet aplikacioni i KQZ, Celibashi tregon ecurinë e procesit

Sulmohet aplikacioni i KQZ, Celibashi tregon ecurinë e procesit

93
SHPËRNDAJE

Kreu i KQZ-së Ilirjan Celibashi teksa ka bërë një tablo të situatës së deritanishme se si po ecën procesi i votimit, pohoi se aplikacioni i këtij institucioni është sulmuar.

Në një dalje për mediat, Celibashi tha se ka pasur raste sporadike të pezullimit të përkohshëm të votimit, ndërsa shtoi se 144 qendra votimi po vijojnë identifikimin në mënyrë manuale.

“144 qendra votimi që identifikimi po bëhet më mënyrë manuale. Prej këtyre informacioni përfundimtar është se 83 qendra votimi janë duke bërë këtë proces se nuk janë paraqitur operatorët. Pastaj pjesa tjetër është për faktin se ka pasur probleme me pajisjen. Në disa raste nuk ka pritur për të marrë këshillimet e duhura nga KQZ. Ka në raste sporadike pezullim të përkohshëm të votimit qoftë për çështje të identifikimit elektronik apo dhe konflikteve apo mungesë të anëtarëve të qendrave të votimit. Kemi pasur sinjalizim që në shkollën Betim Muço ka pasur grumbullim njerëzish edhe në ambientet e brendshme të shkollës, dhe pse është e palejueshme përveç atyre që votojnë. Kemi dërguar inspektorë të KQZ dhe situata atje është qartësuar. Në lidhje me përqindjen e pjesëmarrjes, dua të sqaroj dy momente. Njëra është informacion. Aplikacioni i KQZ është sulmuar pak më parapara, por po punohet për zgjidhjen e situatës.”, tha Celibashi.

S'KA KOMENTE