Stuhite detare dhe zjarret demtojne qindra pisha ne Seman e Darzeze

Stuhite detare dhe zjarret demtojne qindra pisha ne Seman e Darzeze

743
SHPËRNDAJE

Pyjet e Semanit dhe Darzeses jane goditur ne vite nga stuhite detare. Prej vitesh stuhite detare kane demtuar qindra pisha .Stuhite detare ne kete zone arrijn  nje fuqi te eres qe arrin nje shpejtesi prej 100 -140 km /h  . Terreni i hapur detar dhe stuhia godet masivin pyjor te pishave. Pjeset e demtuar jane kryesisht ne pjesen jug perendimore ku dhe stuhia eshte me e fuqishme

Masivi pyjor me pisha ne Seman dhe Darzeze jane goditur ne cdo vite jo vetem nga stuhite detare por edhe nga nje numer i larte i zjarreve , duke shkaktuar nje dem akoma edhe me te madh. Sipas Emergjencave Civile  nga stuhite detare dhe zjarret ne vite zonave te Semanit dhe Darzezes i jane demtuar rreth 200 ha pyll.

S'KA KOMENTE