Sot Dita e Ujit te Bekuar ne Fier, hidhet kryqi ne shatervanin...

Sot Dita e Ujit te Bekuar ne Fier, hidhet kryqi ne shatervanin e qytetit

986
SHPËRNDAJESot Dita e ujit te bekuar
Edhe ne qytetin e Fierit besimtaret ortodokes paraditen e soteme kane festuar diten e ujit te bekuar .Me kete rast kisha e Shen Gjergjit e ketij qyteti ka organizuar hedhjen e kryqit ne uje. Procesioni ka nisur me meshen ne kishe dhe me pas vargu i gjate I besimtareve I jane drejtuar shatervanit ne sheshin europa ,ku si per cdo vit tjeter ndiqet hedhja e kryqit ne uje . Ne pranin edhe te qindra besimtareve ortodoks si dhe te qytetareve te tjere eshte ndjekur edhe momenti e hedhjes se kryqit ne uje. Disa te rinje sipas zakonit ne te tilla cermoni edhe pse temperaturat ishin te uleta jane hedhur ne uje kur eshte hedhur kryqi ne uje,te motivuar per te fituar trofeun dhe me pas shperblimin. 

Ka qene 15 vjecari Angjelo Davidhi eshte ai qe ka nxjerre kryqin nga uji .

Ai i ka dorezuar kryqin metropolitit At Nikolla I cili edhe e ka bekuar .Gjithsesi ky rit fetare i ortodokseve eshte shenuar si dita e Shen Trinise kur Krishti pasi mbushi 33 vjet u pagezuar nga ujrat e Lumit Jordan nga Gjon Pagezori.sot te gjitha ujrat te rrjedhin jane te bekuar nga zoti dhe te gjithe nxitojne te mbushin uje dhe ta ruajne ate per gati nje vit ne shtepi per te ardhur serish 6 janari I vitit pasardhes

S'KA KOMENTE