Situata e demeve pas permbytjeve ne Fier

Situata e demeve pas permbytjeve ne Fier

146
SHPËRNDAJE

Kjo eshte dita e trete pas permbytjeve te 12 dhjetorit nga lumi Vjosa ne fshatrat e Fierit ne Ferras , Cerven , Kafaraj, Kashisht , Hambar e Ade. Dy grupet e verifikimit ne terren te ngritura nga drejtoria e mbrojtjes civile pritet te permbyllin procesin e evidentimit te demeve.

Sipas te dhenave paraprake nga drejtoria e mbrojtjes civile te bashkise Fier jane verifikuar ne terren 170 banesa te cilat u permbyten nga Vjosa dhe nga keto jane konstatuar deme ne orendi shtepiake ne 70 banesa.

Pritwt qe ne fund te ketij procesi te evidentimit te demeve komisioni do tja paraqese keshillit te bashkise nga dhe do te behet demshperblimi. Nderkohe situata pas permbytjeve ne tokat bujqeore vijon te jete problematike ne mbi 100 ha sera te fermereve te Ferrasit, Cerven , Ade e Kafaraj

S'KA KOMENTE