Sindikata Europiane e Kontrollorëve solidarizohet me greven ne Shqiperi

Sindikata Europiane e Kontrollorëve solidarizohet me greven ne Shqiperi

267
SHPËRNDAJE

Unioni Europian i Kontrollorëve ka reaguar ditëm e sotme në mbështetje të kolegëve të tyre në Shqipëri, pasi këta të fundit kanë hyrë në grevë që nga pasditja e djeshme.

Unioni Europian shkruan se kontrolluesit shqiptarë janë në grevë për shkak të stresit gjatë vitit të fundit, uljes së pagave në 70% dhe shkarkimi i 5 prej tyre.

Ndër të tjera theksohet dhe takimi i Ministrës Balluku me kontrollorët dhe fakti që nuk u arrit asnjë rezultat.

Letra:

Në letrën e Unionit të Kontrollorëve Europoianë bëjnë thirrje të ndalen sulmet ndaj kolegëve në Shqipëri.

Në të njëjtën kohë në Shqipëri, pesë ATCO janë shkarkuar sepse, për shkak të

stresi i rëndë me të cilin kanë jetuar gjatë vitit të fundit, i përkeqësuar

me ulje të njëanshme të pagave deri në 70%, shkarkimi i tyre ndodhi pasi ata

deklaruar paaftësi e përkohshme për shkak të këtyre streseve në përputhje me

Skema e Kompetencës së ATCO-ve Shqiptare.

Pasi u pushuan nga puna të pestë, ATCO-të shqiptare u mblodhën për të diskutuar

sjellja e ANSP-së shqiptare me ministrin e tyre por ndërhyrja e

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë nuk arriti të japë ndonjë rezultat.

ATCEUC dënon injorancën absolute të PANSA dhe Albcontrol
Menaxhimi në lidhje me bazat e një dialogu të shëndetshëm shoqëror. Ata
të dy i vendosin punonjësit e tyre nën stres të jashtëzakonshëm shtesë që dëmton
sigurinë e operacioneve të tyre.

Për temat e sigurisë, është e natyrshme të kesh mendime të ndryshme brenda Evropianit
Sektori i ATM-ve. Problemet mund të zgjidhen vetëm përmes një realiteti dhe kuptimplotë
dialog dhe asnjëherë përmes qasjeve totalitare.

ATCEUC nxit PANSA dhe Albcontrol të rivendosin menjëherë ATCO-të
ata qëlluan dhe ftojnë si Qeverinë Kombëtare Polake ashtu edhe Qeverinë Shqiptare
dhe Autoritetet për të vlerësuar në tërësi praktikat e Dialogut Social të
Ekipi aktual i Menaxhimit të ANSP-së.

Do të ishte e mençur të mos nënvlerësohej solidariteti midis European Air
Kontrolluesit e trafikut kur dëshmojnë një manifestim kaq të qartë të abuzimit me
fuqi me të cilën po përballen kolegët tanë nga Polonia dhe Shqipëria!

S'KA KOMENTE