Shtetas te huaj ne Fier te pa rregjistruar , shqiptaret ne europe...

Shtetas te huaj ne Fier te pa rregjistruar , shqiptaret ne europe largohen nese shkelin rregullat

1492
SHPËRNDAJE

Nuk jane vetem shqiptaret qe emigrojne ne shtete te tjera . Shqiperia nuk eshte vetem destinacioni i te huajve per pushime por edhe per te jetuar dhe punuar.

Ndryshe nga kontrolli i rrepte qe ushtrohet ndaj shqipetareve mbi kriteret e vendosura ne vendet respektive , per shtetasit e huaj ne vendin tone eshte i vaket informacioni apo zbatimi i ligjit .

Perpos deshires dhe interesit te te huajve per te zhvilluar biznesin e tyre apo per te punuar , nga ana e gejndjes civile dhe policise se shtetit nuk ka bashkepunim per te kontrolluar nese keta shtetas ,kane leje qendrimi apo nese jane te rregjistruar ne shtetin tone dhe per aktivitetin qe kryejne

Sipas gjendjes civile te Bashkise Fier , mesohet se ne Fier ka shtetas te huaj qe banojne , punojne dhe jetojne ketu por ata nuk kane dokumentacionin e kerkuar sipas ligjit per tu rregjistruar ne gjendjet civile. Ka shtetas kinez qe prej vitit 2018 qe nuk kanw kryer rregjistrimin nderkohe qe ne kete rast parashikohet gjoba

Fieri vecanerisht ne keto vite te demokracise dhe sidomos pas viteve 2001 ka njohur nje numer ne rritje te shtetasve te huaj qe zgjedhin te punojne dhe jetojne ne kete qyetet.

Edhe pse ne numer te paket Fieri eshte bere strehe jetese dhe punesimi per shume familje turke te cilat kane qene dhe te parat ( te rregjistruar me dokumente te reegullta)qe jane vendosur ne kete qytet dhe qe kane zhvilluar aktivitetin ne mjekesine dentare.

Gjithashtu ne numerohen disa shtetas italian ( te rregjustruar)qe kane ngritur bizneset e tyre ne kete qytet sidomos ne fasoneri dhe ne servisin e automjeteve.

Ne dy tre vitet e fundit pas blerjes se kompanise se naftes Bankers nga kinezet edhe numri i tyre qe jetojne ne Fier eshte rritur por megjithate nga zyrat e gjendjes cvile nuk disponohen shifra te sakta pasi nuk respektohen ligjet e shtetit shqiptar

S'KA KOMENTE