Virusi ne gjedhe,prefekti i Fierit mbledh me urgjence sektoret veterinar te qarkut...

Virusi ne gjedhe,prefekti i Fierit mbledh me urgjence sektoret veterinar te qarkut .

957
SHPËRNDAJE

Semundja e dermatozes ne gjedhe alarmon gjithe vendin.Prefekti i Fierit mbledh me urgjence specialistet dhe sektoret veterinar ne njesite vendore te qarkut .Nisur nga rastet e shfaqura te dermatozes ne Kukes, Diber, Tropoje, Tirane dhe Durres menjeher percillet rrezikshmeria e kesaj semundje qe prek gjedhet ndersa kerkohet te ndalet tregetimi i gjedheve dhe therjet ne thertore deri dhe levizjet ne kullota apo jashte fermave. Prefekti i Qarkut Fier Xhevit Bushaj ka kerkuar te zbatohen masat parandaluese te cilat parashtrojne udhezimet e Ministrise se Bujqesise ,qe nuk do të lejohet transporti dhe therja e gjwdheve 

Nderkohe kryeinspwktori i sketorit tw veterinarise ne DRB Fier Andon Cuko ka shpjeguar se virusi eshte mjaft i rrezikshem dhe perhapet nepermjet vektoreve (mushkonjave)Ai ka bere thirje blwgtoreve te izolojne ne kete periudhe dhe te mbajne te pa ekspozuar ne kullota gjedhet. Cuko ka thene se ne rast te prkjes se ketij virusi vwtem ne nje rast te gjedheve rrezikon te gjithe tufen per te cilen do kryhet asgjesimi nepermjet groposjes

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.