Video/Punonjesit e Rafinerise Fier rikthehen ne proteste per pagat dhe sigurimet

Video/Punonjesit e Rafinerise Fier rikthehen ne proteste per pagat dhe sigurimet

146
SHPËRNDAJE

200 punonjes te Rafinerise se naftes ne fier i jane rikthyer protesteva sot ne hyrje te uzines .Shkaku I kesaj proteste eshte mos marja e pagave per dy muaj nderkohe ata ankohen edhe per mos pagimin e sigurimve shoqerore prej 18 muajsh .Sipas punonjesve ata kane nga muaji tetor I vitit 2016 qe nuk jane siguruar dhe muaji tetor nentor i vitit 2016 ende nuk eshte paguar nderkohe ka pasur mangesi edhe ne pagesa te pagave te muajve ne vijim.protestes ne fjale i jane bashkuar edhe punonjesit e Kucoves, Vlores dhe Prrenjasit te cilet kane te njejtin problem Punonjesit kercenojne me greve urie dhe me bojkot te zgjedhjeve nese nuk do te marrin pagat e prapambetura dhe sigurimet. Disa prej tyre dalin ne pension dhe kjo i rrezikon ne marrjen e pensionit . Edhe pse zeri i tyre i kerkesave dhe protestes se vazhdueshme ka shkuar deri ne ministrine e industrise prej afro dy vjetesh problemi i tyre nuk po zgjidhet. Pervec pagave dhe sigurimeve ne kerkesat e punonjesve kerkohet te nis nga puna uzina dhe rikthimin e tyre ne pune

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.