Video/Fieri me rrjetin e ri 20 K/volt,pas 6 muaj del jasht pune...

Video/Fieri me rrjetin e ri 20 K/volt,pas 6 muaj del jasht pune rrjeti i amortizuar 50 vjecar

155
SHPËRNDAJE

Ka nisur prej disa ditesh zbatimi i punimeve per lotin e dyte ne shtrirjen dhe instalimin e rrjetit 20 kilo/volt ne Fier. Drejtuesi i OSHE Arjan Fasko eshte shprehur se ky investim kap nje vlere financiare prej 400 mln leke te reja per pjesen tjeter te qytetit dhe brenda tetorit tw vitit 2017 Fieri do te mbulohet me rrjetin 20 kv.
Loti i dyte perfshin ndertimin e 96 kabinave te reja dhe rikonstruksion te atyre egzistuese. Instalimi j rrjetit te ri 20 kilovolt per afro gjysmen e Fierit do te bej te mundur furnizimin e gati 20 mije banoreve duke rritur cilesin e furnizimit me energji nga rrjeti egzistues i instaluar ne vitet 60

Rreth nje vit me pare perfundoi loti i pare ne investimin e ketij rrjeti qe mundeson furnizimin me energji per 20 mije abonente 

Vlera e investimit vetem ne lotin e pare ishte 379 190 444 leke. Ky investim ka perfunduar me instalimin e linjave dhe gabinave si dhe disa prej tyre tashme jane lidhur me kete rrjet si lagje “Liria” Kastrioti”, ‘11 Prilli”, °8 Shkurti” , “15 Tetori “ dhe “ Konferenca e Pezes”.

Ne kete investim u rikonstruktuan 29- kabina ekzistuese te OSHEE si nga ana ndertimore si dhe duke i kthyer ato ne 20 kV .U vendosen 9 kabina tereja te tipit BOX, si dhe u shtrine rreth 31,000 ml linje kabllore 20 kV 3- fazor dhe kaluan 9 -kabina private ekzistuese ne 20 kV.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.