Video/Fermeret e Roskovecit:Bresheri i djeshem si “gure nga qielli”

Video/Fermeret e Roskovecit:Bresheri i djeshem si “gure nga qielli”

942
SHPËRNDAJE

Bresheri dhe stuhia e nje dite me pare llogarite deme te konsiderueshme ne bujqesine e zones se Roskovecit ne Fier.Fermeret e fshatrave , Kuman , Kurjan , Luar, Roskovec , Marinez dhe Strum kane te demtuara dhjetra hektare me sera si dhe drithera si gruri si dhe pemtarine vreshtarin dhe ullishte.Gjurmet e ketij bresheri jane edhe sot.Kokrrat e medha te bresherit ende nuk kane shkrire ndersa gjurmet e demeve jane mbi plastmasin e serave.Fermeri i Kumanit i Florenc Cibuku i jane demtuar rreth 2 dynym sera ndersa ne te njejten situate me demtime te serave rezulton edhe ne te gjithe zonen e Kumanit. Fermeri ne fjale eshte shprehur se kerkojne ndihmen e shtetit per te perfituar ndihme duke riparuar demet ne sera te cilat kushtojne rreth 300 mije leke te reja ndersa nje fermer po i kesaj zone idriz plaka eshte shprehur se pervec demeve ne sera i bresheri ka vrare edhe mbi 30 gjela deti ndersa gruri dhe pemtaria jane demtuar. Nje tjeter fermer i kesaj zone Artur Plaka eshte shprehur se ai ka 1 ha sera qe i jane demtuar dhe peme frutore duke u lutur per qe shteti dhe ministria e bujqeise te vendos doren per te dhene ndihme

Nderkohe kryetarja e Bashkise Roskovec Majlinda Bufi eshte njohur prej dite se djeshme me sotuaten e demeve te bresherit ndersa sot rreth 60 fermere kane drejtuar ankesa per kete situate duke kerkuar ndihme. Per Kryetaren e kesaj Bashkie ka nisur punen komisioni i verifikimit ne terren per te konstatuar demet e shkaktuara si dhe per te nxjerre faturen financiare me qellim kalimin sa me shpejt ne mbledhjen e keshillit te bashkise per te mundesuar ndihmen

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.