Vaji i ullirit prodhuar ne Fier e Mallakaster eksportohet deri ne lindjen...

Vaji i ullirit prodhuar ne Fier e Mallakaster eksportohet deri ne lindjen e larget

93
SHPËRNDAJE

Ne rrethet Fier e Mallakaster jane te  kultivuara 1 milion e 800 mije rrenje ullinj nga te cilat 1 milion e 400 mije jane rrenje ne prodhim nga te cilat merren 15 mije e 600 ton ullinj kokerr (nga te cilat 1300 per perdorim tavoline dhe 15 mije  ton per vaj. Ne  vitin 2016 u shenua nje rekord ku  jane marre 18-20mije ton ullinj .Rreth 3000 ton vaj ulliri te nje cilesie te larte kane pasur si treg eksportin .

 Ne Fier e Mallakaster jane 50 fabrika te perpunimit te vajit te ullirit.10-15% e prodhimit te vajit te ullirit te Fierit e Mallakatres eksportohen deri ne lindjen e larget ne Kine.Megjithate jo te gjithe e kane kete fat shpesh fabrikat e vajit perpunojne ullinj per vaj per tregun e brendeshem apo edhe per perdorim vetjak. Fermeret qe prodhojne ne sasi te vogla vaji shpesh perballen ne treg me cmime te uleta duke i frenuar ta tregetojne me humbje por e perdorin per familjet e tyre

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.