Tokat bujqesore te “Myzeqese”nuk do te permbyten si ne te kaluaren

Tokat bujqesore te “Myzeqese”nuk do te permbyten si ne te kaluaren

307
SHPËRNDAJE

Fermeret e Zones se Myzeqese nuk do te kene me probleme me permbytje te tokave bujqesore . Investimet qe po kryhen ne pastrimin e veprave kulluese i japin fund keshtu problemit te permbytjeve per zonen e Myzeqese.
Drejtori i Bordit te Kullimit per Rajonin e Jugut Arben Cuko ka inspektuar nga afer punimet per pastrimin e kolektorit te Gjazes qe eshte nje veper kulluese qe siguron kullimin per 13,400 ha toke bujqesore te fermereve te kesaj zone .
Sipas Cukos ,ky investim shkon ne vetem 2,8 milion lek te reja ndersa deri tani eshte pastruar nje gjatesi prej 3 km nga 7,3 km gjatesi totale te ketij kolektori.Kishte 24 vjet qe nuk ishte pastruar dhe shpesh demtonte duke permbytur tokat bujqesore dhe prodhimet bujqesore te fermereve te kesaj zone. 
Krahas ketij investimi nje tjeter veper me rendesi per kullimin ka qene pastrimi i kolektorit te Grabianit me nje gjatesi prej 13 km i cili eshte pastruar ne te gjithe gjatesine e tij me nje vlere financimi prej 2,1mln lek duke siguruar kullimin per rreth 3400 hektare toke bujqesore te kesaj zone

Drejtuesi i Bordit Kullomit per Rajonin Jugor Arben Cuko ka pohuar gjithashtu se investimi i kryer i qeverise Shqiptare per rehabilitimin e rezervuarit te Thanes ka permirsusr ndjeshem rezervat hidrike te cilat jane ne kuoten maksimale dhe te pandodhura ndonjehere ne 24 vite.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.