RTSH letër partive: Kemi gazetaret tane nuk do pranojmë kasetat

 RTSH letër partive: Kemi gazetaret tane nuk do pranojmë kasetat

38
SHPËRNDAJE

Radio Televizioni Shqiptar (RTSH) nuk do të pranojë kronikat e gatshme të partive politike, por do ta mbulojë me gazetarët e vet fushatën.
Përmes një shkrese drejtuar kryetarëve të partive pjesëmarrëse në zgjedhje, është njoftuar se pasqyrimi i aktiviteteve të partive politike do të bëhet në mënyrë të pavarura nga RTSH.
Gjithashtu RTSH bën me dije se ka bërë disa trajnime të gazetarëve të saj për pasqyrimin e fushatës zgjedhore nga pedagogu i Akademisë se Eurovizionit dhe ish-gazetari i BBC, Jonathan Stoneman pikërisht për fushatën zgjedhore që jemi në prag.
Nga ana tjetër, raportohet se do të miratohet një ligj, i cili i detyron televizionet në vend, edhe ato private, t’i transmetojnë falas reklamat politike të partive gjatë fushatës elektorale.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.